SUUSSA SULAVA SUKLAAKAKKU
Löysin uutena vuotena maailman parhaimman reseptin Sara La Fountainin
blogista superkostean suklaakakun valmistamiseen ja sen jälkeen olenkin
tehnyt kyseistä kakkua jokaiseen juhlaan ja ja ei niin juhlaan, kun
eräs herkkusuu on vaatimalla vaatinut minua tekemään juuri tätä kakkua.
Kieltämättä tästä kakusta on kehkeytynyt myös minun oma lempparini -
vaikka olinkin jo ajat sitten luopunut toivosta, sillä tiedättehän, että
yleensä ne kahvillassa syödyt tai kotona tehdyt suklaakakut ovat mitä
kuivimpia.
Olen itse hieman muunnellut reseptiä, sillä minun mielestäni
suklaakakkua ei valmisteta ilman oikeaa suklaata ;) Mutta takaan, että
tällä reseptillä jokainen teistä saa maukkaan ja kostean kakun - joka
pysyy kosteana vielä monta päivää leipomisen jälkeen!
Sekoita
kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää sitten joukkoon maito, öljy,
munat, vanilja-aromi ja sekoita sähkövatkaimella n. 2 minuutin ajan.
Sekoita joukkoon keitetty vesi (jonka jälkeen taikinasta tulee todella
ohutta) Jaa taikina kolmeen kakkupohjavuokaan ja paista ne sen jälkeen
180-asteisessa uunissa n. 30-40 minuutti. Taikinan kypsymisen voi
varmistaa esim. cocktailtikulla tai haarukalla. //Kakkupohjien
jäähtyessä valmistetaan kakkuun sen täyte ja kuorrutus. Sekoita
sähkövatkaimella sulatettu voi, tomusokeri, tuorejuusto, kaakao ja
vanilja-aromi sekaisin. Lisää joukkoon maito ja sekoita massa
tasaiseksi. Sitten voi aloittaa kakun kokoamisen - täyte laitetaan
kakkupohjien väliin ja lado kerrokset päällekkäin. Kakku kuorrutetaan
samalla massalla ja päällisen voi korisella haluamallaan tavalla.
Suklaakakun valmistamiseen tarvitset: Täytteeseen ja kuorrutukseen tarvitset:
4,5dl vehnäjauhoja 1,5dl voita, sulatettuna
2dl kaakaojauhetta 6dl tomusokeria
5dl sokeria 200g philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
1tl ruokasoodaa 2dl kaakota
1tl suolaa 1-2tl vanilja-aromia
1,5tl leivinjauhetta 1dl maitoa
2,5 dl maitoa 400g Fazerin sinistä suklaata
1,5dl oljyä
2 kananmunaa
2tl vanilja-aromia
2,5dl keitettyä vettä
Kommentit
Lähetä kommentti