SUUSSA SULAVA SUKLAAKAKKU

Löysin uutena vuotena maailman parhaimman reseptin Sara La Fountainin blogista superkostean suklaakakun valmistamiseen ja sen jälkeen olenkin tehnyt kyseistä kakkua jokaiseen juhlaan ja ja ei niin juhlaan, kun eräs herkkusuu on vaatimalla vaatinut minua tekemään juuri tätä kakkua. Kieltämättä tästä kakusta on kehkeytynyt myös minun oma lempparini - vaikka olinkin jo ajat sitten luopunut toivosta, sillä tiedättehän, että yleensä ne kahvillassa syödyt tai kotona tehdyt suklaakakut ovat mitä kuivimpia. 
 
Olen itse hieman muunnellut reseptiä, sillä minun mielestäni suklaakakkua ei valmisteta ilman oikeaa suklaata ;) Mutta takaan, että tällä reseptillä jokainen teistä saa maukkaan ja kostean kakun - joka pysyy kosteana vielä monta päivää leipomisen jälkeen!
Suklaakakun valmistamiseen tarvitset:                     Täytteeseen ja kuorrutukseen tarvitset:
4,5dl vehnäjauhoja                                                         1,5dl voita, sulatettuna
2dl kaakaojauhetta                                                         6dl tomusokeria
5dl sokeria                                                                    200g philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
1tl ruokasoodaa                                                             2dl kaakota
1tl suolaa                                                                      1-2tl vanilja-aromia
1,5tl leivinjauhetta                                                         1dl maitoa
2,5 dl maitoa                                                                 400g Fazerin sinistä suklaata
1,5dl oljyä
2 kananmunaa
2tl vanilja-aromia
2,5dl  keitettyä vettä                                                          
 Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää sitten joukkoon maito, öljy, munat, vanilja-aromi ja sekoita sähkövatkaimella n. 2 minuutin ajan. Sekoita joukkoon keitetty vesi (jonka jälkeen taikinasta tulee todella ohutta) Jaa taikina kolmeen kakkupohjavuokaan ja paista ne sen jälkeen 180-asteisessa uunissa n. 30-40 minuutti. Taikinan kypsymisen voi varmistaa esim. cocktailtikulla tai haarukalla. //Kakkupohjien jäähtyessä valmistetaan kakkuun sen täyte ja kuorrutus.  Sekoita sähkövatkaimella sulatettu voi, tomusokeri, tuorejuusto, kaakao ja vanilja-aromi sekaisin. Lisää joukkoon maito ja sekoita massa tasaiseksi. Sitten voi aloittaa kakun kokoamisen - täyte laitetaan kakkupohjien väliin ja lado kerrokset päällekkäin. Kakku kuorrutetaan samalla massalla ja päällisen voi korisella haluamallaan tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sophisticated Saturday

ITSETEHDYT LOHKOPERUNAT

-2kg viikossa syömällä