ITSETEHDYT LOHKOPERUNAT
Viikonloppuna meillä vietettiin grillikaudenavajaisia, kun mittarissa
oli upeat +21 astetta! Moneen kertaan ihmeteltiin, että taisi olla
ensimmäinen kerta, kun jo huhtikuussa syödään ulkona - tosin tälle
viikolle onkin sitten taas luvattu hieman viileämpiä kelejä ja
mahdollisesti myös sadettakin... No, pidän kuitenkin todella paljon
grilliruoasta ja yksi suurimmista lempparilisukkeistani grilliruoan
kanssa ovat lohkoperunat.
Pakastepussien sisältöjä on taas tullut syötyä
jo ihan kyllästymiseen asti nyt tämän kevään aikana, joten siksi
päätimmekin kokeilla itsetehtyjä lohkoperunoita! Ensiksi kuitenkin
hieman jännitti ajatus siitä, että tulevatko perunat maistumaan yhtään
miltään, mutta onnistuneesti löysimmekin reseptin, jolla perunoista saa
loihdittua ihanan maistuvia rapealla kuorrutteella. Ja nämä perunat, jos
mitkä ovat helpot ja nopeat tehdä itse kauden grillaushetkiin!
Tarvitset:
- jauhoisia ruokaperunoita
- grilli- ja paprikamaustetta
- öljyä
- korppujauhoja
Pese ja kuori perunat (ei ole välttämätöntä, mutta itse pidän enemmän
kuorituista perunoista) ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Sekoita kulhossa
öljy, korppujauhot ja mausteet - lisää joukkoon perunat ja pyörittele
niitä mausteseoksessa. Sen jälkeen perunat voi levittää uunipellille ja
paistaa 200-asteisessa uunissa noin. 30-45min välillä käännellen. Tämän
jälkeen perunat ovatkin valmiita nautittaviksi!
Kommentit
Lähetä kommentti