ITSETEHDYT LOHKOPERUNAT

Viikonloppuna meillä vietettiin grillikaudenavajaisia, kun mittarissa oli upeat +21 astetta! Moneen kertaan ihmeteltiin, että taisi olla ensimmäinen kerta, kun jo huhtikuussa syödään ulkona - tosin tälle viikolle onkin sitten taas luvattu hieman viileämpiä kelejä ja mahdollisesti myös sadettakin... No, pidän kuitenkin todella paljon grilliruoasta ja yksi suurimmista lempparilisukkeistani grilliruoan kanssa ovat lohkoperunat. 
 
Pakastepussien sisältöjä on taas tullut syötyä jo ihan kyllästymiseen asti nyt tämän kevään aikana, joten siksi päätimmekin kokeilla itsetehtyjä lohkoperunoita! Ensiksi kuitenkin hieman jännitti ajatus siitä, että tulevatko perunat maistumaan yhtään miltään, mutta onnistuneesti löysimmekin reseptin, jolla perunoista saa loihdittua ihanan maistuvia rapealla kuorrutteella. Ja nämä perunat, jos mitkä ovat helpot ja nopeat tehdä itse kauden grillaushetkiin!
Tarvitset:
  • jauhoisia ruokaperunoita
  • grilli- ja paprikamaustetta
  • öljyä 
  • korppujauhoja
Pese ja kuori perunat (ei ole välttämätöntä, mutta itse pidän enemmän kuorituista perunoista) ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Sekoita kulhossa öljy, korppujauhot ja mausteet - lisää joukkoon perunat ja pyörittele niitä mausteseoksessa. Sen jälkeen perunat voi levittää uunipellille ja paistaa 200-asteisessa uunissa noin. 30-45min välillä käännellen. Tämän jälkeen perunat ovatkin valmiita nautittaviksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sophisticated Saturday

-2kg viikossa syömällä